A 2012/2013-as tanév eseményei


2013. május 11. Valétálás
,,Rongy lett a büszke szalag...”
Elérkezett a valétálás ideje. A szalamanderrel vezetett menet végre ismét a Fő térnél fejezhette be útját. A megható nótázások és búcsúbeszédek után kezdődhetett a Valétabál, majd sorra húzták-vonták az elkötelezett balekok Firmáikat, hogy kirugdossák őket a Tűztorony alatt.
A Közgazdaságtudományi Kar részéről a bál és az egész valétálás főszervezői a másodéves BE tagok voltak.


2013. április 26. 3. Közgazdász szakestély
Várakozásainkat felülmúlta, hogy milyen sok végzett társunk tért vissza újra közénk, még a ’96-os évfolyamból is. Igazi régi közgázos hangulatú este volt, komoly és humoros felszólalásokkal jócskán megtűzdelve. Az invitáció mellé új kitűzőinkből is adtunk a valete feliratú és hattyút ábrázoló fajtából. Jövőre tervezzük, hogy szakestély előtt még egy kötetlenebb beszélgetős délutánt is tartunk, megmutatva a felújított campust is és az egyéb változásokat.

Közgazdász Szakestély - 2013. 04. 26.2013. április 4-7. XXIII. Selmeci Diák Napok - Sopron
Idén Sopronban került megrendezésre a XXIII. Selmeci Diák Napok (SDN), mely az időjárás ellenére (a szobákban hidegebb volt, mint kint) jó hangulatban telt el. A rendezvény a Selmeci Társaság égisze alatt és a Burs Egylet támogató segítségével jött létre. A selmeci testvérkarokat összefogó rendezvény programjai között volt pl.: brennbergi túra, város bemutató, szakmai és hagyománytörténeti előadások, bál, cantusverseny, pipaverseny és egy ünnepélyes szakestély.


2013. április 3. Április bolondjai buli a KTK-án! KTK Foolish Night
Először kísérletezett azzal a Közgazdász Hallgatói Burs Egylet, hogy egy házibuli jellegű estét rendezzen. A visszajelzések és saját tapasztalataink alapján is remekül sikerült, a mind a négy karra meghirdetett esemény. Reméljük lesz még folytatása. Közvetlenebb hangulatú vidás este volt tombola sorsolással, sok jelmezbe öltözött egyetemistával és természetesen tánccal.
(képek: Boruzs Ádám)
Több fotó itt.


2013. március 12. 1848-as megemlékezés
A másodévesek által szervezett, az aulánkban előadott műsor jól összeállított volt tartalomban, tematikában és időtartamban egyaránt. Vers, próza és zene is szerepelt a repertoárban.


2013. március 5. Kari Kori 2013
Idén is jól sikerült programnak bizonyult a kari kori. Bár sajnos pénzszűke miatt idén a Burs Egylet már csak a pályára való belépőt tudta biztosítani ingyen, így is sokan jöttek a karról közösen csúszkálni egyet. A kihűlt hallgatókat tea és forraltbor várta.


2012. november 19. Erzsébet napi megemlékezés
Idén is megemlékeztünk karunk alapító dékánjáról, Prof. Dr. Gidai Erzsébetről névnapja alkalmából. Kincses Zsolt anekdotákkal tűzdelt beszéde után egy koszorút helyeztünk el emléktáblája alatt, miközben kedvenc nótáját (Szép az ifjúság) énekeltük.


2012. szeptember 7. Ágfalvi csata megemlékezés
Idén is megemlékeztünk az Őrtüzeknél az Ágfalvi csata hősi halottairól egy rövid műsor keretében, mely tömören, érthetően és érdekességekkel tűzdelve mutatta be az akkor történt eseményeket. Ezután egy ehhez kapcsolódó rövid film részletet tekintettünk meg az Egyetemi Ifjúsági Ház (KISZ-ház) nagytermében.